Zastoupená vinařství

Čtete rádi? Zjistěte, jaká vinařství zastupujeme a na co se specializují nebo si rovnou objednejte víno po telefonu

Vinařství Binder

Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Tento rok je mezníkem, v němž se od tradičního vinařství provozovaného v rodině po desítky let přešlo k profesionálnímu způsobu pěstování hroznů a výroby vína.

Sídlí v obci Rakvice ve Velkopavlovické podoblasti a nyní obhospodařuje 9 ha vinic. Všechny se nacházejí v katastru obcí Rakvice, Přítluky a Velké Bílovice v těch nejvhodnějších viničních tratích, převážně orientovaných na jižní stranu. Objem roční produkce činí cca 50-60 tis. litrů vína.

Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.

V roce 2008 zahájil vinař Pavel Binder na svých vinicích přechodné období z klasického ošetřování vinic na ekologické a v roce 2011 získal již první certifikace na vína vyráběná z ekologicky pěstovaných hroznů.

Důkazem kvality a správně zvolené filozofie výroby vína je řada ocenění z prestižních domácích i mezinárodních výstav. Vynikajícím úspěchem se stalo umístění našeho biomoštu Veltlínské červené rané 2011 v soutěži Biopotravina roku 2011 – vítěz kategorie Nápoje.

Výroba moštů se stala již tradicí a v současné době nabízí vinařství již čtyři druhy tohoto oblíbeného nápoje v menším balení 0,33l, což naši spotřebitelé uvítali. Mošty jsou 100% hroznová šťáva, příp. s přidáním meruněk, ihned lisovaná, bez příměsí, bez konzervantů, aromat a barviv. Až na jednu malou výjimku neobsahují žádný alkohol a jsou tedy vhodné jak pro děti, tak pro těhotné ženy a řidiče, ale nejen pro ně.

Další neméně významnou specialitou se stala výroba jemně perlivých vín s názvem BUBLINKA v provedení ROSÉ a bílého sladšího vína. Tento produkt se těší velké oblibě zejména na jaře a v průběhu léta, hodí se výtečně k odpolednímu i podvečernímu posezení u grilu nebo jen tak s přáteli.

Pro velmi náročné spotřebitele a především pro gastro začal Pavel Binder vyrábět vína v nejvyšší řadě, tzv. NATUR. Vína této řady jsou vyráběna v souladu s přírodou, s minimem zásahů a síření během vinifikace a následném zrání 18 a více měsíců v nových sudech na jemných kvasinkách. Tato vína patří skutečně k zážitkovým.

 

Réva Rakvice

Společnost Réva Rakvice s.r.o. sídlí v tradiční malebné vinařské obci Rakvice, která se rozprostírá v samém srdci největší vinařské oblasti na jižní Moravě - Velkopavlovické. V tomto regionu také firma obhospodařuje více než 120 ha vlastních vinic. 

S cílem dosáhnout té nejvyšší kvality hroznů se ve vybraných vinicích sklízí maximálně jeden kilogram hroznů z jednoho vinného keře. Pravidelně je tak získávána ta nejkvalitnější surovina pro výrobu výběrů z hroznů, výběru z bobulí a cibéb, ledových a slámových vín. 

Při výrobě vína se snoubí tradice a zkušenost s nejnovějšími technologickými postupy, jejichž výsledkem jsou vína, která získávají řadu ocenění jak na domácí, tak na mezinárodní scéně v podobě velkých zlatých medailí, absolutních šampionů výstav nebo nejlepších kolekcí vín. V oblasti distribuce se společnost orientuje na gastronomii, specializované prodejny vín a klientelu od malých podniků po ty největší. 

Kromě samotné produkce vín Réva Rakvice nabízí možnost řízených degustací v tradičních sklepích či více formálních prostorách nově zbudovaného degustačního sálu až pro 60 lidí, firemních seminářů ve školící místnosti i využití prostor pro soukromé oslavy v doprovodu zkušených sommeliérů. Služeb sommeliérů je možno využít i při prezentaci vín na firemních akcích zákazníků. 

Společnost se zaměřuje na prodej jak lahvového, tak i sudového vína více než 30 odrůd, vín pro firemní účely se zajištěním tisku vinět dle přání a na prodej vín přesně na míru dle požadavků zákazníka.

 

Vinařství Baloun

Je slyšet, je vidět a umí. Není nijak vázán konvencemi ani společenskými, ani vinařskými. Začínal soukromě podnikat za podmínek, které mu nikdo nemohl závidět a mnohé z podnikatelů by od jakéhokoliv podnikání odradily. Zastává názor, že co se člověk v socialismu naučil, v kapitalizmu jako když najde. Vinařinu a podnikání má v krvi a není divu. Jeho otec Antonín, narozený v roce 1936, je mu konkurentem, neboť se vínem úspěšně živí také. Ovšem tak jak to v životě má být, syn ukrojil větší krajíc a svého otce předčil.

Narozen 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Střední školu se zemědělsko technickým zaměřením studoval v Mikulově v letech 1974-1978. Po vojenské službě, také u Hradní stráže, nastoupil jako technik na Státním statku ve Velkých Pavlovicích, kde - jak říká - se v roce 1987 karavana obrátila, tedy chromí byli na špici, a stal se správcem hospodářství i bez stranické příslušnosti. Má rád demokracii, ale ta většinou končí u brány jeho firmy, neboť mnoho demokracie může škodit. 

Dynamicky se rozvíjející firmu založil v roce 1991 a o dva roky později se stal majitelem střediska ve Velkých Pavlovicích (bývalý sklep Státního statku) a střediska v Hustopečích (bývalé Vinařské závody). Od roku 1993 je členem prestižního svazu Českomoravských vinařských podniků. Jak je psáno v bibli, pak následovalo mnoho let chudých. Řečeno dále slovy klasika, co tě nezlomí, dá ti sílu a ponaučení. Dnes vlastní vinařskou firmu s moderními technologiemi a krásnými historickými sklepy s barikovými sudy, kde zrají vína, která pravidelně získávají ocenění na výstavách doma i v zahraničí. Říká, že k vybudování firmy k obrazu svému mu nebude jeden život stačit. 

Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, jehož předkové vinařili po mnoho generací. Za všechny budeme jmenovat - stařečka Cyrila Kratochvíla (1892-1972), se kterým Radek chodil do vinohradu a do vinného sklepa již jako malý kluk. Tehdy si poprvé čichl k vínu a pak celé odpoledne spal pod vinným keřem, přikryt stařečkovým kabátem.

Další velký vliv na jeho vztah k vinařství měl otec Antonín, narozený 1936, který byl progresivním vinařem, známým svým vínem mezi mnoha umělci, již za socializmu. Výrobou a prodejem vína se živí dodnes. Asi nic neprozradíme, když řekneme, že se víno, které Radek vyrobil již kolem roku 1984, podávalo mimo jiné i na oslavě padesátých narozenin Milana Chladila a později také Karla Gotta. Postupem let přibývala zkušenost, která se velmi hodila v roce 1991, kdy Radek založil vinařskou firmu v prostorách bývalého sklepního hospodářství Státního statku ve Velkých Pavlovicích. Hned v prvním roce podnikání bylo vyrobeno cca 850 tisíc lahví perlivého vína pod názvem Casius. Následný rok bylo pronajato několik sklepních hospodářství okolních zemědělských družstev, jejich produkci hroznů firma zpracovala pro svou potřebu. Od roku 1992 se perlivé víno již téměř nevyrábělo a výroba přešla na tichá lahvová vína, která jsou z vinařského hlediska tím pravým ořechovým. V roce 1993 firma získala do vlastnictví již zmíněné sklepní hospodářství ve Velkých Pavlovicích a dále pobočku v Hustopečích u Brna, bývalé Vinařské závody Velké Pavlovice, státní podnik. Kapacita obou provozů je více než milion litrů, přičemž středisko v Hustopečích je používáno jako zpracovatelský provoz a pojme cca 850 tisíc litrů vína. Jsou zde též rekonstruované archivní sklepy, kde zraje přibližně 150 tisíc lahví vína. Základna vinařství Radomil Baloun se nachází na středisku ve Velkých Pavlovicích. Sklep a budovy pocházejí z let 1750 a byly postaveny jako panský dvůr Marie Terezie, který pro ni zakoupil její manžel hrabě Esterházi. Samotný sklep, kde ve velkých sudech leží převážně červené víno, má kapacitu 150 tisíc litrů a ve své době sloužil jako tzv. Desátkový, tedy pro odvod desátého dílu vína poddaných své vrchnosti.

V roce 1997 firma začala s výrobou vín tzv. řízené fermentace, což je velmi jednoduše řečeno tepelné ovlivňování veškerých procesů probíhajících při výrobě vína, od sklizně hroznů až po jeho nalahvování. V dalších letech následovaly postupné investice do rekonstrukcí sklepů a budov včetně instalace moderních zařízení. Tento proces bude postupně trvat ještě další léta, neboť majitel firmy sbírá inspiraci a architektonickou zkušenost ve světě, a to obnáší náročnější investice do rekonstrukcí. Vinařství obhospodařuje 30 hektarů dlouhodobě pronajatých vinic v chráněné krajinné oblasti Pálava. Dále bylo na Pálavě v roce 2003-2004 vysazeno 30 hektarů mladých vinic bílé odrůdy Sauvignon, Chardonnay, Tramín červený a Rulandské šedé. V roce 2004 bylo ve Velkých Pavlovicích pronajato 30 hektarů mladých červených vinic, ze kterých bude panenská úroda postupně sklízena v roce 2005 až 2007. 

Firma svá vína také každoročně prezentuje na prestižních výstavách vín doma i v zahraničí. Mezi významné tuzemské výstavy patří Valtické vinné trhy, Grand Prix Vinex, Vinum Juvenale, Přehlídka vín Zámek Velké Březno, Víno & Destiláty Praha, Salon vín ČR atd. Zahraniční výstavy jsou například Muvina Prešov, Vinoforum - pořádané v různých částech Evropy, Weinparade Poysdorf v Rakousku, Vinalies Internationalis v Paříži atd. Odměnou za účast na těchto výstavách jsou získaná medailová ocenění vín, ať už červených, bílých nebo růžových. Tato ocenění mají svůj význam hlavně pro potenciálního zákazníka, který se s našimi víny setkává poprvé. Asi za nejvýznamnější ocenění považujeme zlatou medaili pro Sauvignon 2003, získanou na mezinárodní přehlídce vín Vinalies Intenationales v Paříži 2004. Být úspěšný na výstavách vín samo o sobě pro dobrý obchod ještě nestačí, ale je dobrým základem pro oslovení zákazníka. Nejdůležitějším krokem k úspěchu je získání zákazníka, za což majitel firmy považuje vybudování jeho závislosti na chuti našich vín, neboť jsou podmanivá, bez ostrých kyselin, mají odlišný, velmi jemný rukopis, spíše francouzský a čím déle se pijí, tím více chutnají. Každé víno daného ročníku prochází selektivním výběrem a podle výsledku buď je, nebo není zařazeno do řady TOP. Získaná ocenění přitom na jejich zařazení nemají žádný vliv. Tak se například stalo, že téměř všechna vína ročníku 2001 byla zařazena pro kupáže vín základní řady i přes jejich vyšší výrobní náklady. Vína základní řady zásadně neoznačujeme přívlastkem ani oceněními, i když je získala nebo byla přívlastková. Tato vína přitom plně odpovídají konkurenci vín běžně prodávaných v České republice. Co nesplňují, jsou požadavky majitele firmy vzhledem k slabému ročníku, a to je zásadní. Firma musí mít v zásobě dostatek jiných ročníků, aby si mohla dovolit ty slabé z TOP řady vypustit. Tím majitel firmy udržuje své vysoké požadavky na TOP vína a zvyšuje prestiž firmy. 

V roce 2004 byla z důvodu přiblížení zákazníkovi otevřena pobočka našeho vinařství Baloun v Praze-Nuslích ve Svatoslavově ulici č.19. Nejedná se o klasickou prodejnu ani vinotéku. Činností pobočky je představovat firmu a její vína potenciálnímu zákazníkovi a mít čas se mu věnovat. Majitel firmy přitom vsadil na chuť našich vín. Pokud by nebyla dostatečně podmanivá, zákazník by jim nikdy nepodlehl, a pak tento styl obchodu nemá smysl. Zkušenost ovšem napovídá, že dříve nebo později se zákazník na jejich chuti stává závislým. Je to vše spojeno s gastronomickým vývojem zákazníka. Svou roli zde sehrává zdravotní stránka vína. Např. po vyšší i méně znatelné síře ve víně bolí hlava, po vyšších kyselinách pálí žáha a trnou zuby. Nemusíme zacházet do extrémů, stačí když z pití vína nemáme ten správný požitek, a pak na něj zanevřeme a přestaneme je pít úplně. Přitom jde jen o to, že jsme špatně zvolili. Málokdo si uvědomuje, že víno je gastronomický produkt jako např. chutně připravené jídlo. U něj nás zajímá kdo jej vyrobil, a k takovému zdroji se neustále vracíme. Většinou bývá také o něco dražší. Restaurace, ve kterých se nevaří chutně, nenavštěvujeme. U vína jsou principy naprosto stejné. Chybná je dále představa, že přívlastkové víno musí být vždy chutnější v porovnání s jakostním, aniž bychom nás zajímalo, kdo je výrobil. Přívlastek je pouze dosažená cukernatost u hroznů, která sice svou roli sehrává, ale pro výsledek je mnohem důležitější schopnost vinaře být dobrým kuchařem. Tedy více chutná jakostní Ryzlink vlašský od dobrého vinaře, než Sauvignon od špatného.

 

Vinařství Gregr

Sídlíme v jihomoravské obci Rakvice, nedaleko dalších vinařských obcí Velké Bílovice a Velké Pavlovice a také v blízkosti Lednicko-Valtického areálu.

Vinařství a podnikání s vínem jsme se s bratrem začali naplno věnovat v roce 2005. Do vinohradu jsme museli chodit i jako malí kluci, sice neradi, protože to byla povinnost, a nedošlo nám tehdy, že to může být docela pěkná a rozmanitá práce. Spíš než ve vinohradu jsme se viděli na rybách.

V roce 2003 jsme lahvovali první šarži vín, vyjeli s ní na několik veletrhů, výstav a jarmarků, také jsme v našem sklepě začali pořádat řízené degustace. Zjistili jsme, že se k nám pomalu vrací více zákazníků. Práce s vínem nás také bavila, učili jsme se stále nové a nové věci, poznávali další vína a výrobní postupy. Z počátečních 30 arů, které jsme měli, se nám plocha vinohradů rozrostla asi na 5 hektarů, a stále plánujeme sadit další. Vinohrady obhospodařujeme zejména ve viničních tratích kolem Rakvic a Přítluk (Trať U majáku, Kozí Horky a další). Na úrodné černozemi, která směrem k Přítlucké Hoře přechází v hlinitopísčitý jíl s vysokým podílem vápenné složky, se velmi dobře daří červeným odrůdám (zejména odrůdě rulandské modré i cabernetu moravia). Snažíme se vyrábět vína menších šarží, ale co nejpoctivěji tak, abychom vytvořili kvalitní, svěží, a chutná vína. Při výrobě využíváme moderní metody řízeného kvašení, v kombinaci s metodou kvašení na vlastních kvasinkách. Jednotlivé odrůdy jsou zpracovány i s ohledem na vyzrálost a kvalitu. Na práci ve vinařství a vinohradech se podílí pouze rodina a kamarádi, zejména na vinobraní, kdy se nás sejde i 30.

Pro řízené degustace a různá setkání máme k dispozici zrekonstruovaný sklep, který byl v minulosti součástí tzv. „Panského dvora“ a patří mezi nejstarší sklepy v Rakvicích. V loňském roce jsme vybudovali i novou výrobní halu, kterou máme v plánu v dalších letech vybavit odděleným prostorem s dřevěnými sudy pro zrání červených vín.

Věříme, že se budeme neustále zlepšovat a budeme vyrábět vína, která dobře obstojí i vedle dalších dobrých a špičkových vinařů.

 

Vinařství MiToMa

Společnost MiToMa Vrbice, s.r.o., byla založena v roce 1997 jako rodinná firma. Majitel ovšem podnikal ve vinařství a vinohradnictví již od roku 1991 jako fyzická osoba.

„Dlouhou vinařskou tradici v naší rodině nenajdete. Měrou vrchovatou nám však naši předkové předali lásku k venkovu a úctu k půdě. Staletá historie pěstování vinné révy na Vrbici zrodila i náš vztah k vinařství, vinicím a jejich plodům,“ říká o kořenech své profese Antonín Mikulica.

Naše vinařství se nachází v jedné z nejlepších vinařských oblastí a to v oblasti Velkopavlovické, která je vyhlášena produkcí kvalitních odrůdových vín. Zeměpisná poloha Vrbice, klimatické podmínky, ale také půdní složení umožňuje docílit velmi dobrou cukernatost a kvalitu hroznů, především u červených odrůd.

Hned v roce založení jsme začali vysazovat nové vinice za účelem zvýšení zemědělské prvovýroby. V současné době obhospodařujeme 16,6 ha plně rodících vinic. Díky vlastní produkci hroznů jsme schopni zaručit vysokou kvalitu vyráběných vín. Jsme členy Svazu integrované produkce hroznů, který dbá na ekologické pěstování hroznů a výrobu vína a také členy VOC Modré hory. Vína originální certifikace (VOC) jsou specifická tím, že jsou vyrobena z odrůd typických pro daný vinařský region a hrozny pocházejí pouze z pečlivě vybraných vinařských tratí.

Při výrobě i školení vín kombinujeme nejmodernější technologické postupy s tradičními tak, abychom dosáhli co nejvyšší kvality daného ročníku. Zaměřili jsme se převážně na výrobu odrůdových a přívlastkových vín.

Hlavním mottem společnosti je spokojený odběratel, potažmo zákazník, který se k výrobkům našeho vinařství stále vrací. Toho se snažíme docílit nejen svým osobním přístupem k zákazníkům, ale rovněž neustálým vylepšováním své technologie výroby a kvality produkce.

 

Vinařství Vajbar

Vinařství Vajbar sídlí ve vinařské obci Rakvice, která je součástí velkopavlovické vinařské podoblasti.

Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 40 km jihovýchodně od Brna v těsném sousedství Lednicko - Valtického areálu. Bohatá tradice vinařství v obci sahá daleko do historie. Už naši předci věděli, že v katastru obce jsou vhodné klimatické podmínky, ale i půdní složení umožňují docílit velmi dobré vyzrálosti hroznů.

Bronislav Vajbar je klasickým případem vinaře, kterého k vínu přivedli předci. Rodinná tradice pěstování hroznů a výroby vína sahá daleko do historie rodiny. Důkazem toho je i dochovaný rodokmen, ve kterém je zmínka o vinařství už z konce 19.stol. Bronislav tak již od 10 let pomáhal ve sklepě dědovi a otci. Tady se vytvářela láska k půdě i vínu. „Jako kluci jsme se těšili na sbírání hroznů, tenkrát ještě do dřevěných kádí. Těšili jsme se i na šťávu a občas i nějaké to potají vypité deci burčáku. Samozřejmě, mělo to i své stinné stránky – zelené práce, kopání či vynášení réví mě opravdu nebavilo“. Postupem času zjišťoval, že práce na vinici a ve sklepě přináší nejen radost a požitek z vyrobeného vína, ale také finanční profit. V 16 letech vyrobil svých prvních 150 l vína na prodej. Krátce po 18 roku si udělal živnostenský list a začal podnikat ve výrobě vína – zprvu hlavně u sudových vín.

Od roku 1994 se víno stalo jeho hlavním zdrojem obživy. První 3 roky byly krušné, vše se musel sám naučit. Na zahraničních cestách zjistil, že vinaři více než 80% produkce lahvují a prodávají s výraznějším ziskem. To vedlo k rozhodnutí začít vedle již zavedené výroby sudových vín vyrábět i vína lahvová. Jeho rozhodnutí se potkalo se zvyšující se poptávkou trhu po lahvových a později i predikátních vínech u nás. I tady začínal, jak je jeho zvykem, pomalu zkoušet. Nejprve vyráběl 3 roky vína jakostní, zkoušel, co víno v lahvi udělá, jak bude stárnout a reagovat na různé podněty zvenčí.

Pochopitelně, že se postupem času vyvíjela nejen výroba, ale i technologie. Do roku 2000 byly finance směřovány do výsadby vinic, od roku 2000 přicházejí do technologie. Řízené kvašení, pneumatický lis, kvalitní mlýnek se ukázaly ve skokovém nárustu kvality. Proto vylepšování a modernizace technologie pokračovalo i nadále.

Do roku 2000 byly finance směřovány do výsadby vinic, od roku 2000 přicházejí do technologie. Výroba vína, na jejíž kvalitu je kladen maximální důraz, je podpořena osobním přístupem sklepmistra a zvolením vhodné technologie. Sklepní hospodářství využívá veškerou moderní technologii, která je zapotřebí při výrobě vína.
Mezi ni patří dva vakuové lisy, které slouží k lisování bílých a modrých hroznů, tak aby se pomalu a šetrně uvolňoval mošt.

Dalším neodmyslitelným krokem při výrobě vína je řízené kvašení, které napomáhá udržovat vína při kvašení při nízké teplotě, aby nedocházelo k přehřátí moštů. Najdete tu i vinifikátory či systémy umožňující kryomaceraci.
Důležitým krokem ve výrobě vína je také filtrace křemelinovým filtrem, která zaručuje šetrné ošetření budoucího vína.
Vinařství již v roce 2007 zakoupilo moderní automatickou lahvovací linku, která umožňuje kvalitní nalahvování vín.

Nyní přichází chvíle na vylepšení systému uzavření lahví a také na jejich nový, moderní, design, který lépe napoví o charakteru vína.

 

Vinařství Michna

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína.

Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín, které jsou lahvovány. Menší část výroby zůstává jako víno sudové.

Naše vína jsou určena pro všechny milovníky kvalitních vín.

  • Prodej sudového a lahvového vína
  • Ochutnávku vína
  • Ubytování v našem sklepě

 

Vinařství Vladimír Tetur

Naše vinařství vzniklo v roce 1992 přirozeným vývojem a vyvíjelo se během 20 let od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které se hlásí k modernímu stylu nejenom architekturou a vybavením, ale i svými víny. Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.

Naše vína pod značkou VLADIMÍR TETUR se dostávají na trh v lahvích od roku 1993. Snažili jsme se vybudovat značku, která bude na trhu dobře zavedená a která nás bude dobře prezentovat.

Zákazníci, milovníci vína, odborníci či turisté pokud budete mít zájem, přijďte se podívat na moderní vinařství a seznámit se s výrobou vína. Uvidíte špičkové zařízení na výrobu červených a bílých vín, reprezentační místnost, degustační zónu, ležení vín v nerezových tancích, speciální místnost pro ležení červených vín ve velkoobjemových sudech (5000l) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau nebo sudy typu barrique pd firmy Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu.

Firma Vinařství Vladimír Tetur obdělává 12 hektarů vlastních vinic, ale převážnou část hroznů pro výrobu vína nakupuje od stálých dodavatelů výhradně z Velkých Bílovic. Zpracováváme 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Naše značka Vladimír Tetur je často spojována s výrobou aromatických odrůd Irsai Oliver a Muškát moravský.

Sklepmistrem je majitel firmy Vladimír Tetur a zaměstnává 4 pracovníky. Pracují zde i rodinní příslušníci. Pod značkou Vinařství Vladimír Tetur jsou produkována v originální lahvi jakostní a přívlastková vína včetně vín barrique. Za vše hovoří jejich mnohá ocenění (zlaté a stříbrné medaile), která získala na Valtických vinných trzích, Grand Prix Vinex, Weinparade v Poysdorfu, Muvina v Prešově, ve slovinské Ljubljani, v Rakousku, v Kanadě, v Izraeli, Londýně, Paříži  aj.

 

Vinařství Šilinek

Naše firma působí ve vinařské obci PAVLOV od roku 1991, ale vína se u nás vyrábějí již několik generací. Začínali jsme jako rodinný podnik v malém sklepě a nyní jsme firma střední velikosti. Obhospodařujeme kolem 8 hektarů vinic, které jsou ve vybraných viničních tratích na pálavských svazích. 

Hrozny z našich vinic zpracováváme ve „zpracovatelském sklepě“ velmi reduktivní metodou. Po vykvašení a vyškolení převážíme vína do „ležáckého sklepa“, ve kterém vína leží podle typu vína, kolem dvou let. Po tomto procesu se nalahvují na moderní lahvovací lince a jsou uloženy do „skladovacího sklepa“, kde získávají svou lahvovou zralost po dobu asi jednoho roku. Poté se lahve adjustují a jdou na trh.

Snažíme se vína vyráběná v naší firmě poskytovat v maximální kvalitě, která lze v našich zeměpisných a půdních podmínkách vyrobit. Dosahujeme toho pomocí moderní metody a technologie výroby vín a proto naše vína oplývají velkou aromatickou ovocností, která přináší konzumentům ohromné a nezapomenutelné zážitky. Některá vína se v poslední době snažíme rozvinout metodou „batonnage“ a „barrique“. Tato vína získávají sice těžší, ale o to širší paletu buketů. V chuti získávají tato vína na širokosti. V posledních několika letech jsme naši řadu výrobků úspěšně rozšířily o vína vyráběná specielní metodou a to vína ledová a slámová sloužící jako lahodný aperitiv pro zvláštní okamžiky.

Změna filozofie, kterou jsme realizovali, nám přinesla vína, která stojí za Vaši pozornost.

 

Vinařství Tanzberg Mikulov

Historie vinařství Tanzberg

Vinařská společnost Tanzberg Mikulov je poměrně mladé vinařství. V roce 2009 oslavila 10. výročí. Naší snahou je navázat na staré a bohaté vinařské tradice této oblasti a v podobě vína Vám předávat co možná nejpříjemnější poznatky z tohoto kousku Jižní Moravy. Chceme Vám přinášet vína svěží, čistá a energická, a to nejen vína, ale takové by měly být i naše myšlenky k Vám.

Zajisté stojíme na začátku cesty a pevně věříme, že to bude cesta dlouhá a smysluplná. Je našim přáním, abyste se na tuto cestu vydali společně s námi. Přijměte, prosím, naše pozvání.

1999-2011 - historie společnosti Tanzberg Mikulov.

Rok 1999
Společnost byla založena 23. března
Sídlo - Husova 8, Mikulov
Společnost založil PhDr. Vladimír Železný
Ředitel společnosti - Ing. Jaromír Gala
Hlavní technolog - Ing. Martin Nesvadba
Obchodní zástupce - Ing. Soňa Pavlincová
Sklepní manipulant - Jaroslav Kolaja, Jiří Barták

Rok 2011
Sídlo - Bavory 132, Mikulov
Ředitel společnosti - Ing. Jan Záhorka
Hlavní technolog - Ing. Zdeněk Tréšek
Obchodní zástupci - Filip Kosek, Ivana Vítová
Vedoucí vinotéky - Jana Václavková
Hlavní technik vinohradnictví - Ing. Zdeněk Tréšek
Sklepní manipulant - Bronislav Beneš, Milan Škorpík

Svatý kopeček, podle jehož historického názvu -Tanzberg- byla společnost pojmenována.


Víno pro každého z Rumburku a okolí

Již 8. rokem pro Vás připravujeme ten nejzajímavější sortiment moravských i zahraničních vín. Podle ročního období organizujeme pravidelné degustace, zajišťujeme tématické výlety za vínem přesně podle Vašeho přání.

Slaví někdo blízký narozeniny? Vytiskneme Vám pro něj nebo ji speciální etiketu s blahopřáním. Stejně postupujeme i v případě firemních dárků. Dobré víno potěší více, než reklamní batoh :)

Máte-li rádi víno a příjemnou atmosféru, přijďte si k nám pro radu nebo jen tak popovídat.


Logo Vinotéka u Beránka

Vinotéka u Beránka - otevírací doba

Pondělí až pátek od 13 do 17:30 hodin, v sobotu od 9 do 11:30 hodin. Mimo otevírací dobu jsme k dispozici na telefonu.

Kontaktujte nás